Norge - lørdag den 29. maj 2010


Hjem til en overraskelse

Tilbage

Så var det hjemrejsedag. Marie og jeg stod op ved 3:45-tiden og gjorde os færdigt, spiste morgenmad og listede afsted. Jytte og Jan kunne tillade sig at sove længe. De skulle først afsted over middag.

Vi kørte ned mod Kristianssand mens den lyse nattehimmel blev erstattet af en klar blå himmel og morgensolen. Vi nåede ned til færgen 4 minutter før sidste ankomsttid - en time før afgang. Så der var tid til at få lidt at spise, før vi blev vinket ombord på færgen.

Vi var lidt matte efter at være stået op midt om natten, så det meste af færgeturen blev brugt på at forsøge at sove lidt. Det lykkedes ikke særlig godt. Vi nåede til Hirtshals og var meget hurtigt ude af færgen og af Hirtshals.

Næste stop var Frederikshavn, hvor mine forældre og Karin og Erik ventede. Jeg havde bestilt oksemørbrad hos min søster. Hun havde nemlig lovet at lave mad til os alle, når vi kom hjem fra Norge. På den måde kunne de være med til at holde fødselsdag, når de ikke kunne være med i Norge.

Men det gik ikke helt, som jeg havde ventet. For i Frederikshavn blev jeg udsat for et surpriseparty fra alle mine kolleger! De overraskede mig fuldstændigt og der var dækket op til en rigtig fin middag. Erik havde travlt med at grille oksemørbrad, mens vi hyggede os med velkomstdrinks og små kanapeer.

Maden smagte fantastisk og snakken gik lystigt. Selv om jeg selv var lidt stille. Jeg var overrasket over, at de havde taget turen helt til Frederikshavn, for at overraske mig. De havde endda lavet en lille tur ud af det og havde haft et par dage i Sæby først.

Inden jeg havde set mig om, var kollegerne taget afsted igen og resten af eftermiddagen slappede vi af. Resten af aftenen gik med at lytte til en rockkoncert, der var udenfor byen. Karin holdt sig vågen til at se Melodi Grand Prix i fjernsynet, hvor Danmark var favoritter hos bookmakerne. Det blev kun til en 4. plads...

Søndag morgen efter en god omgang morgenmad, gik det mod Fredericia. Vi trængte til at komme hjem til vores børn. Og så var den tur, den ferie og den fødselsdag overstået.

Det har på alle måder været en rigtig dejlig tur. Marie og jeg havde nogle skønne dage sammen i Norge, inden gæsterne meldte sig. Omkring pinsen, hvor vi holdt fødselsdag, var vi mange gæster og vi var begunstiget af superflot vejr. Det blev nogle hektiske dage og de blev afløst af nogle fredsommelige dage til sidst sammen med de gæster, der havde valgt 2. halvleg.

Det helt blev kronet af det overraskende besøg i Frederikshavn, som Marie havde formået at holde helt hemmeligt for mig.

Alt er foregået på den måde, som Marie og jeg havde ønsket os det, så vi sidder tilbage med en rigtig dejlig oplevelse af 14 vidunderlige dage. Det var et sats at tage til Norge og satse på, at nogen gad bruge tid på at komme derop og være sammen med os. Men det var der mange, der gjorde.

Tak til alle!

1
2
3